GastFrij mei Bruno [2023]

Mijn tweede Theatertour voor de Fryske Mienskip. Zo bijzonder! 

Ik vind het een voorrecht hierbij aan te geven dat mijn tweede muziektheatertour, genaamd GastFrij mei Bruno, op 8 februari van start ging! Een muziektheatertour die uit verschillende culturele activiteiten bestaat. Een programma voor en met inwoners van Súdwest Fryslân.

Centraal in GastFrij mei Bruno staat aandacht hebben voor elkaar en dit weten te behouden, zeker in de eigen mienskip. Aandacht voor elkaar geeft ruimte: ieder doet ertoe! Door verhalen met elkaar te delen en naar elkaar te luisteren, leren we elkaar beter begrijpen. Muziek is hierbij tijdens deze tour onmisbaar. Hoe GastFrij mei Bruno eruit ziet? In de eerste maanden van 2023 zullen er huis-aan-huisbezoekjes plaatsvinden. Mienskippers uit gemeente Súdwest Fryslân kunnen andere inwoners voordragen voor een persoonlijk, muzikaal contactmoment aan huis. 

Na de huis-aan-huisbezoekjes vonden er mini-concertjes plaats in huiskamers van mienskippers. Je kunt je hiervoor ook in de toekomst nog aanmelden!

Als afsluiting van muziektheatertour GastFrij mei Bruno vinden er in het najaar optredens plaats in kleine lokale theaters in of rondom de zes steden van de gemeente Súdwest Fryslân. En wat zou het fantastisch zijn als de zalen zich vullen met mienskippers die de weg naar het theater niet zo makkelijk weten te vinden of hier helemaal niet bekend mee zijn. Om de kosten hoeft het in dit geval niet over te gaan!

Huis-aan-huisbezoekjes van 8 februari t/m 4 maart 2023

Vanaf centrale plaatsen trok ik rond, ook naar de omliggende wijken en dorpjes. Ik belde bij mensen aan en probeer hen in het zonnetje te zetten door het zingen van een liedje en het maken van een praatje. Je kunt als mienskipper mensen voordragen waarvan je vindt dat ze een steuntje in de rug verdienen, een hart onder de riem of om een geheel andere reden een muzikaal moment van aandacht verdienen. Geef je verzoek aan door te mailen naar live@brunorummler.com of te SMSen naar 06-51765087. Graag hierbij je naam aangeven en de naam en adres van diegene die je wilt verrassen, met daarbij de reden van je verzoek zodat ik hier tijdens mijn bezoek rekening mee kan houden. 

Het spreekt voor zich dat ik mijn uiterste best zal doen om alle verzoekjes in mijn planning mee te nemen.De startlocaties voor de huis-aan-huisbezoekjes, waarbij ook omliggende plaatsen worden en werden bezocht;
#09 Vrijdag 12 mei Koudum, 10:00 uur, Frieslandplein (extra dag i.v.m. veel adressen).

Voltooid;
#01 Woensdag 8 februari Makkum, 10.00 uur Markt;
#02 Vrijdagmorgen 10 feb. Koudum, 10.00 uur Frieslandplein (Hoofdstraat) en 13.00 uur Hindeloopen, De Koepel aan de Nieuwstad;
#03 Dinsdagmorgen 14 februari Sneek, 10.00 uur op het Grootzand;
#04 Donderdag 16 februari Bolsward, 10.00 uur Appelmarkt;
#05 Zaterdag 18 februari Sneek, 10.00 uur op het Grootzand;
#06 Woensdagmiddag 22 februari Stavoren, 13.00 uur, Gele Plein/Voorstraat;
#07 Donderdag 23 februari Workum, 10.00 uur, De Merk;
#08 Zaterdag 4 maart IJlst, 10.00 uur, Frisiaplein.

Huiskamerconcerten van 4 maart t/m 25 maart 2023

De volgende stap op weg naar het theater van GastFrij mei Bruno waren de mini-concertjes welke in huiskamers van mienskippers uitgevoerd werden. Muziek en het delen van verhalen vormen de rode draad van deze optredens. Al hebben er al verschillende concerten plaatsgevonden, toch nodig ik je van harte uit om ook in de toekomst je huiskamer open te stellen en anderen te vragen deze culturele activiteit bij te wonen. Misschien wil je op deze wijze buurtbewoners met elkaar in contact brengen of wil je een culturele ervaring heel dichtbij halen. Zou je graag je huiskamer beschikbaar stellen maar je hebt de financiële middelen niet om naast je gastvrijheid koffie/thee en iets lekkers aan te bieden, laat mij dit weten. We komen hier samen uit.

Deze dagen hebben al plaatsgevonden:

#10 Zaterdagavond 4 maart – Bolsward

#11 Zondagmiddag 5 maart – Uitwellingerga

#12 Vrijdagavond 10 maart – Hindeloopen

#13 Zaterdagavond 18 maart – Huis van Compassie Bolsward (zie livestream registratie)

#14 Zondagmiddag 19 maart – Heeg (zie livestream registratie)

#15 Zaterdag 25 maart – IJlst

Wil jij je aanmelden om een huiskamerconcert in je huiskamer te laten plaatsvinden, geef dit aan door te mailen/SMSen/bellen met mij.Muziektheatertour 

De muziektheatertour GastFrij mei Bruno vindt in het najaar van 2023 plaats. Informatie hierover volgt op een later moment. Deze tour is dit jaar begonnen. Vorig jaar deed ik ‘Bruno Biecht Op‘ in de gemeente Súdwest Fryslân.

Bist ek benijd nei...

Blijf op de hoogte van het afscheid van Rose

Vul het formulier in en ontvang een email wanneer er meer bekend is over het afscheid van Rose Rummler.

We houden je op de hoogte!

%d bloggers liken dit: