GastFrij mei Bruno [2023]

Mijn tweede Theatertour voor de Fryske Mienskip!

Ik vind het een voorrecht hierbij aan te geven dat mijn tweede muziektheatertour, genaamd GastFrij mei Bruno, op 8 februari 2023 van start ging! Een muziektheatertour die uit verschillende culturele activiteiten bestaat. Een programma voor en met inwoners van Súdwest-Fryslân.

Centraal in GastFrij mei Bruno staat aandacht hebben voor elkaar en dit weten te behouden, zeker in de eigen mienskip. Aandacht voor elkaar geeft ruimte: ieder doet ertoe! Door verhalen met elkaar te delen en naar elkaar te luisteren, leren we elkaar beter begrijpen. Muziek is hierbij tijdens deze tour onmisbaar. Hoe GastFrij mei Bruno eruit ziet? In de eerste maanden van 2023 hebben er huis-aan-huisbezoekjes plaatsgevonden. Mienskippers uit gemeente Súdwest-Fryslân konden andere inwoners voordragen voor een persoonlijk, muzikaal contactmoment aan huis. 

Na de huis-aan-huisbezoekjes vonden er mini-concertjes plaats in huiskamers van mienskippers. Je kunt je hiervoor ook in de toekomst nog aanmelden!

Theatertour van 1 oktober t/m 24 december 2023
In dit derde en laatste deel van de muziektheatertour gaat GastFrij mei Bruno naar het theater! Hier kun je bij zijn!

Het laatste deel van deze muziektheatertour vindt daadwerkelijk plaats in lokale theaters of in een daartoe geschikte ruimte op een locatie in Súdwest-Fryslân. Tijdens de voorstellingen staat, evenals de voorgaande activiteiten, het hebben van aandacht voor elkaar centraal: elkaar echt zien en ontmoeten, zeker binnen de eigen mienskip.

Een ander doel van deze afsluiting van GastFrij mei Bruno is om bewoners van Súdwest-Fryslân kennis te laten maken met cultuur, een manier om elkaar in een andere omgeving te ontmoeten en om even los te komen van dagelijkse beslommeringen. 

Wat kun je verwachten tijdens deze voorstellingen? Ik zal terugblikken op de ervaringen die ik tijdens de huis-aan-huisbezoekjes en huiskamerconcerten heb opgedaan, voorzien van toepasselijke liedjes waarvan er enkele speciaal voor deze voorstelling zijn geschreven. Daarbij zal ik ook even stil staan bij een mindere periode die we inmiddels achter ons hebben liggen. Maakt dit je nieuwsgierig? Laat je verrassen en verras jezelf door naar een van de voorstellingen te komen!

Er zullen zes voorstellingen plaatsvinden binnen gemeente Súdwest-Fryslân. De volgende speeldata staan vast:

  • Zondagmiddag 1 oktober in het Atrium van 14:00 – 16:00 uur, inloop vanaf 13:00 uur (een gecomprimeerde versie) tijdens het Kom Erbij Festival in de Week tegen Eenzaamheid; 
  • Zondag 19 november in De Mande te Nijland van 15.00 – 16.30 uur, inloop vanaf 14.30 uur;
  • Donderdag 7 december in Doarpshûs Ús Honk te Britswert van 20.00 uur – 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Binnenkort wordt deze lijst aangevuld met andere locaties. Houd deze site dus goed in de gaten. Hier tref je altijd de actuele informatie.

De entree is gratis en het loont de moeite om gebruik te maken van de inlooptijd ☺ En wat zou het fantastisch zijn als de zalen zich vullen met mienskippers die de weg naar het theater niet zo makkelijk weten te vinden of hier helemaal niet bekend mee zijn. Om de kosten hoeft het in dit geval niet over te gaan! En… het is nóg leuker om niet alleen te komen, dus neem je buurman of buurvrouw mee!

Huis-aan-huisbezoekjes van 8 februari t/m 4 maart 2023
Vanaf centrale plaatsen trok ik rond, ook naar de omliggende wijken en dorpjes. Ik belde bij mensen aan en probeer hen in het zonnetje te zetten door het zingen van een liedje en het maken van een praatje. Je kunt als mienskipper mensen voordragen waarvan je vindt dat ze een steuntje in de rug verdienen, een hart onder de riem of om een geheel andere reden een muzikaal moment van aandacht verdienen. Geef je verzoek aan door te mailen naar live@brunorummler.com of te SMSen naar 06-51765087. Graag hierbij je naam aangeven en de naam en adres van diegene die je wilt verrassen, met daarbij de reden van je verzoek zodat ik hier tijdens mijn bezoek rekening mee kan houden. 

Het spreekt voor zich dat ik mijn uiterste best zal doen om alle verzoekjes in mijn planning mee te nemen.De startlocaties voor de huis-aan-huisbezoekjes, waarbij ook omliggende plaatsen worden en werden bezocht;
#09 (extra dag i.v.m. veel adressen in Koudum zal nog gepland worden).

VOLTOOID:
#01 Woensdag 8 februari Makkum, 10.00 uur, Markt;
#02.1 Vrijdag 10 februari Koudum, 10.00 uur, Frieslandplein;
#02.2 Vrijdag 10 februari Hindeloopen, 13:00 uur, De Koepel aan de Nieuwstad;
#03 Dinsdag 14 februari Sneek, 10.00 uur op, het Grootzand;
#04 Donderdag 16 februari Bolsward, 10.00 uur, Appelmarkt;
#05 Zaterdag 18 februari Sneek, 10.00 uur, het Grootzand;
#06 Woensdag 22 februari Stavoren, 13.00 uur, Gele Plein/Voorstraat;
#07 Donderdag 23 februari Workum, 10.00 uur, De Merk;
#08 Zaterdag 4 maart IJlst, 10.00 uur, Frisiaplein.

Huiskamerconcerten van 4 t/m 25 maart 2023

De volgende stap op weg naar het theater van GastFrij mei Bruno waren de mini-concertjes welke in huiskamers van mienskippers uitgevoerd werden. Muziek en het delen van verhalen vormen de rode draad van deze optredens. Al hebben er al verschillende concerten plaatsgevonden, toch nodig ik je van harte uit om ook in de toekomst je huiskamer open te stellen en anderen te vragen deze culturele activiteit bij te wonen. Misschien wil je op deze wijze buurtbewoners met elkaar in contact brengen of wil je een culturele ervaring heel dichtbij halen. Zou je graag je huiskamer beschikbaar stellen maar je hebt de financiële middelen niet om naast je gastvrijheid koffie/thee en iets lekkers aan te bieden, laat mij dit weten. We komen hier samen uit.

VOLTOOID:
#10 Zaterdagavond 4 maart – Bolsward;
#11 Zondagmiddag 5 maart – Uitwellingerga;
#12 Vrijdagavond 10 maart – Hindeloopen;
#13 Zaterdagavond 18 maart – Huis van Compassie Bolsward (zie livestream registratie);
#14 Zondagmiddag 19 maart – Heeg (zie livestream registratie);
#15 Zaterdag 25 maart – IJlst.

Wil jij je aanmelden om een huiskamerconcert in je huiskamer te laten plaatsvinden, geef dit aan door te mailen/SMSen/bellen met mij.


*En hiervoor? Vorig jaar trok ik met ‘Bruno Biecht Op‘ door de gemeente Súdwest-Fryslân.

Bist ek benijd nei...

%d bloggers liken dit: